Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Games for Health Europe Congres

8 oktober 2018, 09:00 - 9 oktober 2018, 17:00

Gratis

7e Games for Health Europe Conferentie

De Games for Health Europe Conferentie is een jaarlijkse conferentie waar zorgprofessionals, wetenschappers en game developers bijeenkomen om ervaringen uit te wisselen en kansen te creëren voor toegepaste games in de gezondheidszorg. Denk aan games die zelfmanagementvaardigheden vergroten bij patiënten, die patiënten leren om met chronische aandoeningen om te gaan, die zorgprofessionals helpen om specialistische vaardigheden te trainen zoals endoscopie of robotisch opereren.

Conferentiethema : Transformatie

De roep om transformatie in de zorg wordt steeds luider. Patiënten, zorgprofessionals en andere belanghebbenden willen de focus verleggen van het bestrijden van ziekten naar het herstellen en bevorderen van geluk en welzijn. Hiervoor is een fundamentele omslag nodig in houding en systeemstructuren. Hoe gaan we deze transformatie realiseren? Zullen games de transformators zijn?

Saganet-leden kunnen op 9 oktober gratis deelnemen aan de conferentie. Op deze dag vindt tevens de Real life game OLD & WISE plaats: “Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn …”

In Old & Wise nemen we een kijkje in de toekomst die ons allen wacht…. het oud zijn. Tijdens deze workshop kruip je in de huid van een oudere in een verzorgingstehuis. Je ervaart hoe het is om de controle over je lichamelijke functies en je omgeving te verliezen. Terwijl je koffie drinkt, praat en spelletjes speelt, glipt de tijd door je vingers. Verwacht een realistisch spel, dat je uitnodigt om te zoeken naar emoties en wat je confronteert met de afwezigheid van een doel in je leven.

Old&Wise is een social interaction game. Deze ervaringsgame is gericht op beleidsmakers, onderzoekers, artsen en andere stakeholders binnen en rondom de ouderenzorg. Deelnemers leren op een vernieuwende wijze begrip te krijgen voor hun patiëntendoelgroep, de belevingswereld van deze doelgroep en de (on)mogelijkheden van het oud zijn. Met deze inzichten in de hand wordt een vertaalslag gemaakt naar de dagelijkse praktijk.

‘Old&Wise’ is een serious play workshop van Spelwerkplaats (www.spelwerkplaats.nl), en wordt in samenwerking met SAGANET (www.saganet.nl) aangeboden.

We hopen jullie allemaal te zien op deze bijzondere conferentie!

Gegevens

Begin:
8 oktober 2018, 09:00
Einde:
9 oktober 2018, 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.gamesforhealtheurope.org/?lang=nl

Organisator

Games for Health Europe
Site:
www.gfheu.org

Locatie

Vondelweg 1 Eindhoven
Vonderweg 1
Eindhoven, Brabant 5611BK
+ Google Maps