Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Saganet Reeks ‘Serious Games for Serious Questions: Polarisatie’

27 juni 2019, 13:00 - 17:00

€30

Een spel als antwoord op toenemende polarisatie?

De eerste Gamejam in de serie Serious Games for Serious Questions gaat van start op donderdagmiddag 27 juni in Utrecht. Het thema? Polarisatie. Samen met SAGANET leden, studenten politicologie en game design en andere belangstellenden werk je een middag lang aan een spelconcept dat een bijdrage kan leveren aan het verminderen van Polarisatie in de samenleving. De introductie op het thema wordt verzorgd door onderzoeker Ron van Wonderen van het Kennisinstituut Integratie en Samenleving. Door de opzet van het programma is het zowel interessant voor geïnteresseerden in het thema zonder ervaring met gameontwerp, als voor ervaren gamedesigners die wellicht weer minder met het thema bekend zijn.

flyer SAGANET Seminar 27 jnui 2019 - PolarisatieSerious games voor Serious questions is een reeks van bijeenkomsten georganiseerd door Saganet,  waarin leden van de vereniging (ontwikkelaars en gebruikers van serious games) en geïnteresseerden samen bouwen aan één of meer games die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Tijdens elke bijeenkomst staat één thema of vraagstuk centraal. Dit vraagstuk wordt ingeleid door een deskundige op het vakgebied. De deelnemers proberen in groepen te komen tot een spelconcept dat een bijdrage kan leveren in het oplossen van het vraagstuk. De deskundige beoordeelt samen met een serious gaming expert van Saganet de spelconcepten op bruikbaarheid. Doel is zowel om aan te tonen wat de waarde is/kan zijn van serious games, als om gameontwikkelaars en gebruikers uit verschillende sectoren met elkaar te verbinden en om gezamenlijk een maatschappelijke bijdrage te leveren. Na afloop van een bijeenkomst kunnen deelnemers eventueel besluiten een gameconcept verder uit te werken, al dan niet samen met of voor een opdrachtgever.

We zijn te gast bij het Centre for Game Research van de Universiteit Utrecht op het Utrecht Science Park. Duur van de bijeenkomsten is een dagdeel. We sluiten elke bijeenkomst af met een gezellige borrel.

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Schrijf je dan hier in. Deelname is gratis voor Saganet leden en voor studenten van de onderwijsinstelling waar we te gast zijn. Overige deelnemers betalen 30 euro.

Gegevens

Datum:
27 juni 2019
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€30
Evenement Tags:
, ,

Organisatoren

Center for Game Research
Saganet

Locatie

Universiteit Utrecht Buys Ballot gebouw
Buys Ballot gebouw (2e verdieping: ruimte 201), Princetonplein 5
Utrecht, 3584 CC Nederland
+ Google Maps