Jump Serious Games voor Saganet – Game-ontwikkelaars

Heb jij als lid van SAGANET een “game” ontwikkeld zoals bijvoorbeeld een spelsimulatie game (offline of online), een VR of AR game, coachkaarten, een bord- of kaartspel, een outdoorgame, een ervaringsgerichte werkvorm of iets anders dat ingezet kan worden om “spelenderwijs” mensen te helpen ontwikkelen?
Dan helpt Jump Serious Games jou om deze Game onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Jump Serious Games heeft als missie om trainers/coaches/HRM-professionals en anderen te inspireren en te faciliteren om Games in te zetten als middel om mensen en/of organisaties te helpen met de verdere ontwikkeling. Indien je lid bent van Saganet dan zijn de condities waaronder we samenwerken extra gunstig.

Wanneer kan jouw game op de Jump site worden geplaatst?
Als je voor jouw game duidelijk kunt aangeven voor welke doelgroep(en) hij is, welke leerthema’s aan de orde kunnen komen en wat de game op kan leveren voor de gebruikers dan is het in principe mogelijk om partner te worden van Jump en jouw game op ons platform te plaatsen. Wel is het zo dat we ons portfolio niet al te groot willen hebben. Jouw game moet in principe een aanvulling zijn op datgene wat we al aanbieden. We willen bijvoorbeeld geen 20 games die min of meer op elkaar lijken. Zo houden we het voor onze klanten voldoende overzichtelijk.

Wij gaan voor jou aan het werk
Door middel van sterke online marketing brengen we ons platform onder de aandacht van diverse doelgroepen. Door een breed aanbod van “light” producten zoals kaartspelen en coachkaarten tot meerdaagse managementgames zijn we in staat om klanten aan ons te binden. Hierdoor zullen ze veelal terugkeren voor andere producten.
Daar komt bij dat we op termijn proeverijen gaan organiseren om mogelijke klanten kennis te laten maken met de mogelijkheden. Tenslotte zullen we via diverse blogartikelen de mogelijkheden van gaming als leermiddel regelmatig op verschillende podia onder de aandacht brengen. Hierdoor werven we niet alleen nieuwe klanten, maar zullen we ook markt gaan creëren.

Verhuren of verkopen van Games
We onderscheiden drie categorieën games:

 • Games die verkocht worden
 • Games die verhuurd worden zonder begeleiding
 • Games die verhuurd worden inclusief begeleiding

Er zijn games die zowel verkocht als verhuurd kunnen worden. En verhuurde games kunnen soms zowel mét als zonder begeleiding worden aangeboden. Het kan dus zijn dat jouw game in meerdere categorieën past. Games in de prijscategorie tot € 100,- zullen in principe niet te huur aangeboden worden. En in sommige gevallen zullen bepaalde games alleen maar ingezet kunnen worden met begeleiding waardoor ze bijvoorbeeld niet te koop zijn.

De werkwijze:

 • De game plus een beschrijving volgens ons format wordt door de partner aangeleverd. Jump Serious Games biedt hierbij eventuele ondersteuning. Ook kunnen we meedenken over de prijsstelling. De game komt onder een “white-label” op de site. De naam van de game wordt uiteraard wel vermeld, maar de naam van de game-ontwikkelaar wordt in eerste instantie niet vermeld. Presentatiemateriaal (foto’s, filmpjes, datasheets) dienen door de partner dan ook als zodanig aangeleverd te worden. Dit geldt overigens niet voor eenvoudige spellen of coachkaarten (de “light-producten”)
 • Wij plaatsen de game op het Jump platform. Hierna zal deze game in principe mee lopen in onze online marketing campagnes.
 • Klanten kunnen telefonisch of per email (en in de toekomst via een chatscherm) advies inwinnen bij Jump.
 • Jump zal de benodigde inspanningen doen om conversie te realiseren (het kan zijn dat we in deze fase soms nog contact met de partner opnemen voor meer achtergrond informatie of als wij vragen hebben waar we niet direct antwoord op weten, of voor een offerte op maat)
 • De klant plaatst zijn bestelling bij Jump.
 • Jump factureert richting de klant.
 • Jump mailt de bestelgegevens door aan de betreffende partner.
 • De partner krijgt van Jump een inkoopfactuur ter grootte van de prijs van het spel minus een percentage aan bemiddelingskosten.
 • Na gebruik kan het zijn dat Jump de klant benadert voor een review van de betreffende game om dit toe te voegen aan de informatie op de website.

Bemiddelingskosten
Het platform en de activiteiten van Jump worden bekostigd uit de bemiddelingskosten; een percentage van de verkoop of verhuurprijs. Onze samenwerking met SAGANET betekent dat we aan de leden van SAGANET een korting verlenen op het bemiddelingspercentage.

Overweeg je om jouw game breder in te zetten en zoek je een geschikt platform, neem dan contact met ons op voor de verdere details.

Verdere afspraken
Als je kiest voor een partnerschap met Jump Serious Games dan leggen we de gemaakte afspraken vast in een partnerovereenkomst. Hierin zijn de bemiddelingspercentages opgenomen, worden verdere praktische zaken vastgelegd zoals levertijd, aansprakelijkheid etc. En in deze overeenkomst spreken we ook met elkaar af dat als de partner ook rechtstreeks games verkoopt of verhuurd, we dezelfde prijsstelling zullen aanhouden. Wij hanteren het principe van vrijheid in verbondenheid; het staat zowel Jump als de partner vrij om de samenwerking op ieder moment te beëindigen.

Contactgegevens: info@jumpseriousgames.nl of bellen: 053-4311060
Contactpersonen: Marion Wiemer, Christa Verberkt en Pieter van der Haak
www.jumpseriousgames.nl